Veliko stvari se je obrnilo na glavo. Verjetno v pravo smer. Kakor vzamemo. Znašli smo se na razpotju, ko je potrebno začeti spreminjati stara pravila, izkoreniniti stare navade in izbrisati stara prepričanja. Stari – novi – drugačni časi so tukaj.

In tako kot se spreminja svet, tako se spreminja vsak od nas, vsi mi. Vsak zase. In vsi skupaj. Že zdavnaj je postalo jasno, da je sprememba v svetu tako stalnica kot težnja narave. Pa naj bo še tako strašljiva. Pa naj bo še tako nepredvidljiva. Čeprav vodi v neznano, vsem nam predstavlja popolnoma naravni tok, ki se mu velja v življenju prepustiti.

Delo na sebi in v službi človeka me je naučilo marsičesa. Na svoji – več kot 20 let dolgi – poti, odkar delujem v službi človeka, sem spoznala, da je od vsega, kar človeka zna in zmore, najpomembnejše – da čuti sebe, svet in obetajočo spremembo, ki sledi. In si jo priznava. Se po svojih čutih tudi obrača. Ne glede na karkoli. Človek je ustvarjen za to, da sledi energijam, ki mu sporočajo globoke zgodbe, ga učijo, mu predajajo izkušnje in ga življenjsko ter čutno usmerjajo, kako naj tudi sam ustvari in preda svojo zgodbo. In ob vsem teh ohranja ravnovesje, ki ne pomeni nič drugega kot globoka notranja mirnost.

In to smo mi, jaz. Ta nova – drugačna – zgodba. Malo izzivalna. Zelo navdihujoča. Globoko ustvarjalna. Izjemno drzna. In obenem močno pomirjajoča in zdravilna. Predstavlja in postavlja temelje za celostno človekovo in družbeno blaginjo, ki se močno vpliva tudi na to, kam se bo vrtel svet. S svojo energijo oživlja in zmore prebuditi, kar v človeku še spi. S svojo neomajno izraznostjo dovoljuje ustvarjati, predajati in pripovedovati zgodbe o življenju. Kazati obrise in skrivnosti prave, žive umetnosti. Tudi umetnosti življenja. Tudi umetnosti čutenja vsega živega, iskrenega in globokega.

***

Skozi leta sem uspela prepoznati in zaznati, da ima vsa zdrava, izrazna, univerzalna, življenjska energija, ki se preko umetnosti in umetniških stvaritev medijsko predaja skozi avtorja v končni izdelek, neverjetno moč zdravljenja, učenja in globokega notranjega energetskega pomirjanja pri prejemniku, opazovalcu, bralcu in/ali gledalcu.

Začutila sem, da novi časi obetajo novo, drugačno delovanje. Drugačen pristop do sočloveka. Dandanašnji človek, (pre)poln informacij, potrebuje odmik od klasičnega učenja o življenju in njem samem. Potrebno ga je vrniti k čutom, k sebi. Potrebno ga je vrniti k pristnim energijam. Potrebno ga je energetsko dvigniti na nivo, kjer se bo zmogel prepustiti toku lastne energije, se osvobodil različnih družbenih prepričanj in zahtev ter si dovolil v življenju slediti predvsem svojim notranjim vzgibom.

In različni pristopi, kot tudi umetniške stvaritve, imajo to posebno moč. Človeka ustavijo v trenutku. Ga energetsko povzdignejo, ga nerazumljivo povabijo k sebi, vase, in mu skozi višje nivoje kvantno predajo informacijo, ki jo takrat potrebuje.

Zato moj odziv močnemu klicu, da delujem manj v smeri direktnega učenja,  a bolj v smeri predajanja izkušenj in usmeritev za ohranjanje, negovanje in krepitev CENTRALNE življenjske mirnosti in povezanosti, ki jo človek, družba in svet danes še kako potrebujejo.

Tina Pustovrh Puc

URADNA STRAN / Tina

IMMENSA d.o.o.
Celovška 355
Ljubljana