Sem mama, žena, čuteča raziskovalka sebe, sveta in življenja. Zase pravim, da sem večna učenka življenja, z občasno vlogo učitelja, ki se zaveda, da je njen življenjski namen poskušati raziskati in razumeti vse, kar zahteva drugačen pogled, vpogled in si želi spremembe. In vsa spoznanja nesebično deliti naprej.

Tekom življenja in preko dolgoletnih bogatih izkušenj sem se naučila, da se do odgovorov prihaja na poseben način. A drugače kot uči družba. S čutenjem. Z izražanje. S potrpežljivostjo in drugačno umsko naravnanostjo. Predvsem pa z višanjem nivoju zavesti, ki ponuja drugačne poglede nase in na svet.

Vem, da sem drugačna. In zato so drugačna tudi vsa moja dela in delovanja. Z vsem, kar počnem, skušam prebujati. Pritiskati na stikala, na katera je potrebno pritisniti, da se človek predrami. Dobro vem, da moja modrost ni plod nekega prigaranega znanja, pač pa je le-to prišlo po poti, ki ji preko svoje samorealizacije sledim že svoje celo življenje.


Strokovno znanje in delovanje

Raziskovanje dobrega počutja človeka in želja ter cilj po doživljanju le-tega me spremlja že vse moje življenje.

Svojo celotno mladost sem bila aktivna igralka dvoranske odbojke. Pot in ljubezen do športa in gibanja ter želja po vedeti in znati več so me posledično vodili na Fakulteto za šport Univerze v Ljubljani, kjer sem tudi uspešno diplomirala in postala profesorica Š.V.

Strast do poglobljenega znanja o človeku, njegovem delovanju, zdravju, sreči in splošnem dobrem počutju me je torej spremljala že od malih nog. V zadnjih 25 letih sem tako zaključila številne dodatne izobraževalne programe, kot so: TUI-NA terapija, t.j. šola tradicionalne kitajske medicine, pridobila licenco na področju ročne masaže, športne masaže in limfne drenaže. Opravila sem trening čuječnosti, imenovan MBSR, študirala telesno psihoterapijo na Hakomi Malorca. Od leta 2009 poučujem in pomagam usposabljati strokovnjake za dobro počutje (wellbeing), zadnjih 12 let pa sem svojo energijo usmerila predvsem v  izobraževanje splošne populacije.

Leta 2012 so me  poklicale in vase posrkale globlje razsežnosti človekove eksistence. Še bolj sem se usmerila v duhovni spekter doživljanja življenja in tako resnično – izkustveno – začela razumeti izvor celostnega zdravja in zadovoljstva z življenjem. Omenjena pot me je pripeljala do izjemno globokega in obsežnega znanje o prebujanju intuicije in tovrstnem zaznavanju okolja in sebe. Intuicijo sem raziskovala tudi na doktorskem študiju, predvsem pa skozi lastne življenjske in poklicne izkušnje ter na seansah s svojimi strankami. Danes delujem kot edini sloveski filoterapevt in kot coach v transpersonalnem procesnem učenju – z lastno metodo, imenovano RECENTERING.  Redno vodim in učim tudi prakso meditacije.

Svoj smisel in odgovore sem našla v pisanju, umetnosti, naravi, gibanju in mirnem družinskem življenju. Napisala in izdala sem tri knjige. Trenutno pišem svojo četrto knjigo.

Hvaležna sem za vse ljudi, ki mi v življenju prekrižajo pot. Vsak od njim me vedno nekaj novega nauči in obenem poskrbi, da se zavedam, da se pot učenja in razumevanja življenja nikoli ne konča.

Tina